Favoriter Favorit
Favoriter

Varukorg Varukorg
Varukorg

Summa: kr

Personuppgiftpolicy

På by Yesterday lägger vi stor vikt vid din integritet och vi strävar alltid till att förbättra vår tjänst och kunna ge dig så bra service som möjligt. För att göra det analyserar vi hur du använder vår webbplats. Vi lagrar bara det som är nödvändigt för att upprätthålla och utveckla vår tjänst. Vi förbinder oss att inte lagra något längre än nödvändigt eller lagligt tillåtet.

Du har rätt att veta vilken typ av personuppgift som vi lagrar. Du har rätt att uppdatera ofullständiga, felaktiga, onödiga eller föråldrade personuppgifter, samt begära att personuppgifter raderas. 

BYKD AB (även vidare kallat “vi”, “oss” och “by Yesterday”) åtar sig med denna Personuppgiftspolicy att skydda och ta hand om data från våra användare och kunder. Den 25 Maj 2018 trädde GDPR i kraft, GDPR ersätter personuppgiftslagen och GDPR gäller överallt i hela Europa. Med GDPR måste alla företag, handlare och organisationer ha kontroll på sina kunders uppgifter. 

Genom att använda vår webbplats, våra tjänster och / eller köpa våra produkter godkänner du vår Personuppgiftspolicy. Om du inte godkänner detta ska du inte använda någon av våra produkter. Denna personuppgiftspolicy gäller för alla data som by Yesterday behandlar under tillhandahållandet av våra tjänster. 

Manuell insamling av data

När du handlar hos oss, skickar en förfrågan, eller på något vis interagerar med oss kan vi be om information för att kunna uppfylla din begäran. Vi behandlar personuppgifter för att fullgöra våra avtalsenliga skyldigheter dessutom behandlar vi personuppgifter för att upprätthålla och utveckla vår verksamhet. 

Representant för användning av hantering av personuppgifter är BYKD AB (559247-2962), Knabbarp 721, 59891 Vimmerby, Sverige. 

Exempel på vad vi kan fråga efter:

  • Ditt namn
  • Din e-postadress
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer

by Yesterday lagrar eller bearbetar aldrig information som kreditkortsnummer eller bankkonton. All sådan information som anges på vår hemsida behandlas endast av betalningsleverantör. 

Lagliga grunder för behandling av personuppgifter

  • Tillhandahålla produkter och tjänster - Vi använder dina personuppgifter för att förse dig med din beställning och kunna leverera produkten.
  • Kommunikation - Vi kan använda dina personuppgifter för att kommunicera med dig, till exempel för att informera dig om våra tjänster, om något har ändrats med din beställning och / eller för att skicka meddelande som rör din beställning.
  • Marknadsföring - reklam och rekommendationer: Med ditt samtycke, kan vi kontakta dig för att informera om nya produkter, tjänster, marknadsundersökning eller kampanjer.

Av den insamlade datan delar vi bara med tredje part som ingår i BYKD AB företagsstruktur. Endast för de ändamål som beskrivs i denna policy och medan parten utför tjänster för by Yesterday.

  • Fraktbolag -  Det som delas med fraktbolaget är ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Detta för att kunna leverera din beställning till din adress och telefonnummer/e-postadress används för att skicka AVI.
  • Betalningsleverantör - För att du ska kunna betala din produkt använder vi oss av Klarna som betalsätt. Då behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.
  • Partner -  Vårt tryckeri får dina adressuppgifter i samband med printning av order och paketering vid beställning.
  • IT-partner/Webbutveckling: Vi lagrar och behandlar personuppgifter på tredje parts tjänsteleverantörer servrar som följer gällande lagar.
  • Nyhetsbrev - om du väljer att ta del av vårt nyhetsbrev lagrar vi din e-postadress och namn. Dessa uppgifter delar vi inte med någon annan än leverantör för utskick. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrev. 

Automatisk insamling av data

När du använder den här webbplatsen samlar vi information om användningen av våra tjänster i syfte att skapa en bra användarupplevelse och tillhandahålla relevant information i marknadsföring. Informationen lagras i anonymiserat tillstånd vilket innebär att den inte är bundet till någon personlig information.

Exempel på vad som lagras:

  • Information om vilken webbläsare eller typ av enhet du använder.
  • Vilken plats du använder vår tjänst från.
  • Hur du interagerar med vår tjänst, vilken sida du tittat på, och när. 

Syftet med att samla in denna information är att förse oss med användningsstatistik så vi kan förbättra innehåll, säkerhet och den övergripande upplevelsen för en befintlig eller potentiell kund. 

Stor del av innehåll vi visar på hemsidan kommer via API från K-samsök, Digitaltmuseum och Digitala Stadsmuseet Stockholm. Bilderna är en del av vårt kulturarv och har en historisk prägel. Vi använder oss uteslutande av innehåll som tillhandahåller de licenser som tillåter kommersiellt bruk. Ett foto av en person eller något som kan kopplas till en person är en personuppgift. Om fotograferingen är att betrakta som yrkesmässig, även om fotografen vid fotograferingstillfället är i en privat situation, ska yttrandefriheten i normala fall gå före den personliga integriteten. Det innebär inte att en person som fotograferats inte har rätt att få sin personuppgift, i detta fallet en bild, raderad. Men här måste en intresseavvägning göras utifrån rätten att fritt få uttrycka sig, föra vidare vårt kulturarv och ta ett ansvar för vår gemensamma historia. Bilden dokumenterar vår samtid, bevarar vårt kulturarv och historia. Vi tolkar GDPR här att intresseavvägning är tillämplig då behandlingen är nödvändig för berättigade intressen och verksamhetens ändamål. (Datainspektionens Artikel: 6.1 f)

Data som delas med tredje part.

Vi kommer endast lämna anonyma uppgifter till tredje part i de fall som anges nedan, i syfte att upprätthålla och utveckla våra verksamheter. 

Google Analytics och Google Tag Manager

Google lagrar och bearbetar anonymiserade uppgifter om din användning av våra tjänster. Informationens karaktär inkluderar, men är inte begränsad till, vilka sidor som du har besökt, var du använder våra tjänster och från vilken enhet. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och förhindra att data från din användning lagras genom att installera google egna webbläsaretillägg för detta enda syfte. Google kan lagra information utanför EU och är därmed certifierad och uppnår allt som kräv enligt “EU-US Privacy Shield”

Facebook

Vi använder Facebook för beteende och målinriktad marknadsföring som en del av vårt legitima intresse att upprätthålla och utveckla vår verksamhet. Facebook kommer för vår räkning via en spårningspixel samla in information om din användning av våra tjänster.

Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke (opt-out) och förhindra att dela data från din användning genom att ändra dina inställningar i din Facebook-Profil, som tillhandahålls av Facebook för detta ändamål. Facebook kan lagra information utanför EU och är därmed skyldig att vara certifierad och uppnå allt som kräv enligt “EU-US Privacy Shield”

Rättigheter

Rätt att radera personuppgifter: På begäran har du rätt att “glömmas bort” enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna rättighet ska utövas om du vill ta bort all information som inte krävs enligt andra tillämpliga lagar, avvägningar eller förordningar.  

Rätt att få tillgång till personuppgift: På begäran har du rätt att få utdrag över de personuppgifter som vi för närvarande lagrar.

Rätt till rättelse av personuppgift: På begäran har du rätt att lämna in korrigeringar kring personuppgifter vi lagrar. 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar inte din personuppgifter längre än vad som är behövligt för respektive syfte. Vi tar bort dina personuppgifter efter avslutat ändamål om det inte är nödvändigt att vi lagrar dem längre med anledning till rättsliga förpliktelser (exempelvis bokföringslagen). 

Obligatoriskt utlämnande

Vi kan dela och bevara dina personuppgifter när det är nödvändigt för att: (1) följa tillämplig lag eller svara på rättslig process från behöriga myndigheter.; (2) skydda våra kunder (t.ex. från spam eller bedrägeri och / eller förhindra allvarlig personskada eller förlust av liv); (3) Upprätthålla säkerheten för våra tjänster, förhindra eller stoppa en attack mot våra datorsystem eller nätverk.

 

Kontakta oss om du har några frågor om vår policy eller om du vill utnyttja någon av ovan nämnda rättigheter. 

BYKD AB

info@byyesterday.com

Org.nr: 559247-2962

Telefonnummer: 0736782364


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår